fredag 20 juni 2008

FRA-lag

Vad är det för regering vi har egentligen som vill avlyssna sina medborgare.
Det nya Sverige börjar likna DDR/Sovjetunionen, men visst det låter väl trevligt att regeringen har koll på allt som medborgarna gör, eller vad tycker ni?
Det hade väl varigt roligt att ha Säpo till att komma och dra iväg en till något fängelse.
Om vi medborgare inte gör något åt detta så kommer regeringen att ta sig störe friheter, och det jag har skrivit kommer säkert att hända då.

Efter att lagen gick igenom så är det många företag som inte vill investera i Sverige, och det kan jag förstå, är men ett multinationellt företag så kan man ju lika gärna investera i Norge eller Finland där dom inte avlyssnar en.
Så Sveriges ekonomi kommer ta skada eftersom att vi inte får lika många utländska företag som vill investera i Sverige.
Sen så kommer FRA få ett antal miljoner mer för att använda till att skaffa en ny superdator och att anställa mer personal.
Dom miljonerna hade man kunnat lägga på utbildning och vård istället eller något annat som är bra för samhället.
Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2728377.ab
Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2730048.ab

Jag tror nog inte att dom bara kommer avlyssna en för Sveriges säkerhet, uten dom kommer säkert använda FRA till att ha koll på fildelning, men det är ju vad jag tror.

onsdag 18 juni 2008

Vår Miljö

Miljön idag är inte va den va för 150 år sen.
För 150 år sen så hade inte vi människor börjat skövla i den grad som vi gör med våra skogar idag, vi hade inte heller börjat att utvinna järn, olja, kol m.m som vi gör idag.
Men visst vi tog rätt så mycket från jorden även för 150 år sen, men då såg man inte konsekvenserna lika bra som man gör idag.
Men nu när vi ser dom så är där fortfarande många som inte bryr sig om dom.
Har ni någonsin sett ett kalhygge?
Det är ingen vacker syn men det får en att tänka till, I Sverige så planterar man ju in nya träd efter att man har hugt ner skogen som stog där.
Men om vi tar jordens regnskogar, hur mycket av den planteras igen?
Och om vi så planterar den igen så har vi redan förstört det ekosystem som va där.
Jag läste ett kapitel ur Mein Kampf till ett historie arbete för ett tag sen, och i det kapitlet så stog där något som jag tycker stämer in på vad vi gör med vår planet.
Citat:" När människan söker uppresa sig mot naturens järnhårda logik, kommer hon i striden med de principer, vilka hon själv har sin existens som människa att tacka för. Därigenom leder hennes handlande mot naturen till hennes egen undergång"
Hitler skriver annars inte mycket mer än skit enligt mig, men där är vissa punkter som är bra t.ex. citatet ovan.
Vi kommer inte att kunna överleva om vi fortsätter i den grad med att förstöra vår planet som vi gör idag.
Vi måste göra något och det är nu, vi kan inte bara tänka på oss själva och våran generation utan vi måste tänka på nästa generation, vi måste kuna lämna över jorden till nästa generation och säga "vi har gjort vad vi kan för att göra jorden till ett bra ställe att leva på nu är det er tur".
Vi lever inte i någon tid där man kan kolonisera andra planeter och leva på dom utan vi har bara en planet, och även om man kunde kolonisera andra planeter så är jorden det ända stället man kan säga "detta är vårt hem där våra förfädrar levde och dog för att vi ska kunna leva vidare".